OnePlus puhelimet

oneplus

Kaikki varmaan ovat joskus kuulleet OnePlus merkkisistä älypuhelimista, jotka tulivat joitakin vuosia sitten markkinoille. OnePlus on tunnettu sen halvasta hinnasta ja toimivuudestaan sekä siitä, kuinka aluksi OnePlus puhelimia oli vaikea ostaa sillä se oli ainoastaan ostettavissa, mikäli asiakas oli saanut itselleen haalittua ostoon vaadittavan koodin.

Tämän jälkeen OnePlus oli ostettavissa tiettyinä viikonpäivinä sekä erikoistilanteissa esimerkiksi Black Fridayna. Vielä tänäkään päivänä ei OnePlus puhelinta ole mahdollista saada yhdestäkään myymälästä vaan se on saatavilla ainoastaan verkosta.

OnePlus tarkemmin

OnePlus on kiinalaisen OnePlus yhtiön valmistama puhelin, jonka huhutaan olevan halpa, mutta laadukas. Aluksi puhelin oli ostettavissa aikaisemmin kertoman kutsujärjestelmän mukaan, mikä aiheutti sen ympärille enemmän hypetystä ja tällä puhelinta saatiin markkinoitua paremmin muidenkin tietoisuuteen.

Kyseessä on puhelin, jossa on kuudesta erilaisesta lisenssimenetelmästä koostuva 13 megapikselin kamera. Kamerasta löytyy LED kaksoissalama ja sillä pystyy kuvaamaan 4D videota. OnePlus sisältää valmistajan oman kamerasovelluksen, mikä tekee kamerasta myös erilaisen esimerkiksi iOS:n sekä Androidiin nähden. Puhelimesta löytyy myös kolme gigatavua käyttömuistia sekä mallista riippuen talletustilaa 16 tai 64 gigatavua. Puhelimesta ei löydy paikkaa muistikortille.

OnePlus puhelimeen on esiasennettuna CyanogenMod 11S puhelimen Android 4.4 -käyttöjärjestelmän päälle. Kyseinen käyttöjärjestelmä tunnetaan Androidia monipuolisempana. Se ei myöskään sisällä puhelinvalmistajan omia sovelluksia. Nyt OnePlus on julkaissut myös oman käyttöjärjestelmän nimeltä OxygenOS. OnePlus on luvannut puhelimiin päivityksiä vähintään kahdeksi vuodeksi.

OnePlus mielipiteet sekä kehitys

OnePlus puhelin on otettu todella avoimin mielin vastaan ja se on saanut paljon kehuja laadukkuudestaan. Joitakin risujakin on matkaan mahtunut sillä OnePlus puhelinta on myös moitittu muun muassa sen ajoittaisesta kaatuvuudesta johtuen sekä sen joistakin kuuluvuusongelmista.

Vuonna 2014 OnePlus on ilmoittanut, että ovat myyneet kyseistä puhelinta jo huikeat yli puoli miljoonaa kappaletta. Summa on huikea ottaen huomioon, että kyseistä puhelinta ei ollut mahdollista saada kuin rajotetusti sekä ainoastaan verkosta. Tähän päivään mennessä OnePlus puhelinta on pyritty kehittämään kolmessa eri mallissa ja siinä on hyvin onnistuttukin, lisäksi puhelimen tunnettavuus on kasvanut alun jälkeen sekä niitä on nykyään huomattavasti helpompi ostaa.